Round Table: ESG: CMO’s ticket to the boardroom – KPMG (invite only)

 

ESG aanjager verschuivende rol marketeer
De noodzaak ESG-doelen en – waarden in te vlechten in de strategie en waardeproposities, is een van de grootste transformaties waarmee marketing ooit te maken heeft gehad.
Klanten, investeerders, werknemers, talent en de maatschappij in het algemeen, verwachten steeds meer dat merken in alles dagelijks en concreet handelen naar deze ethische kwesties. De rol van marketeers is het ontwikkelen en verankeren van ESG-gerelateerde waarden en doelen in alle touch points van de interacties.

Waarom zou marketing dit moeten omarmen?
Met wetgeving worden organisaties steeds meer gedwongen om hun prestaties op ESG- doelen te rapporteren. Gevolg hiervan is dat er veel aandacht is binnen organisaties voor die verplichte rapportage kant van ESG. Maar, als er net zoveel aandacht is voor de strategische kant van ESG, in de zin van het verstevigen van het merk door de ESG-doelen onderdeel te maken van de geïntegreerde waardepropositie, dan wordt er ook concurrentieel voordeel behaald. ESG biedt strategische marketers de kans om hun waarde in de boardroom te laten zien. Zij zijn als geen ander in staat om de gemaakte keuzes in de waardeketen van elk product of dienst, zo te vertalen of te positioneren dat het een keuzecriterium wordt voor klanten. Dat is precies wat een goed merk doet: het helpt klanten met hoofd en hart overtuigd te kunnen kiezen.

ESG is geen moetje.
ESG is niet van de afdeling sustainability.
Of van Corporate Affairs.
Het is niet woke.
Het is de sleutel tot groei en relevantie.
Het maakt merken relevanter en sterker.
En is daarmee de verantwoordelijkheid van de CMO.

If marketers dare to be in the driver seat with regard to creating and incorporating the ESG strategy, rather than consider it an imposed reporting mandate, they unlock all underlying benefits and accelerate on their purpose to drive company value.

Deelname is op ‘invite only’. Indien je informatie wenst te ontvangen met betrekking tot het thema van deze round table of een afspraak hierover wenst met de partner klik dan op deze link met jouw verzoek.