Arko van Brakel

Directeur | Strategische Board Cleantech Regio

Na het afronden van zijn studie Marketing Management, kreeg Arko’s carrière als serial entrepreneur een vliegende start als medeoprichter van één van de eerste commerciële internetbedrijven in Nederland, EuroNet Internet.  

Daarna volgden diverse ondernemingen waaronder PuntEdu, Jamby, de Next Marketeer opleiding, training- en adviesbedrijf Nieuwe Helden, de Baak en internationaal opleidingsbedrijf Semco Style Institute bv, waar hij als mede-oprichter, aandeelhouder en ambassadeur nog steeds nauw bij betrokken is.  

Om zijn kennis over ondernemerschap te delen en andere ondernemers te helpen in hun groei werd hij aangesteld tot commissaris bij onder meer Keizer Culinair, A New Spring en Pelosa en zit (of zat) Arko in de Raad van Advies van bedrijven en organisaties als ACE, Nederland ICT, de YAG en het UWV.  

Ook deelde hij zijn expertise in vier boeken: het boek Nieuwe Helden over de ontwikkelingen in de nieuwe economie, het boek Iedereen Ondernemer over een ondernemend leven als sleutel tot succes in de communicatiemaatschappij en het boek Ondernemen met Lef over hoe ondernemen een manier van leven kan zijn. Zijn nieuwste boek heet Ondernemen met Impact, want onze planeet heeft meer ondernemende mensen en innovatieve besluiten nodig. Dit boek is evenals Iedereen Ondernemer genomineerd voor de titel managementboek van het jaar.  

Sinds 1 juli 2020 is Arko directeur van de Strategische Board Cleantech Regio. Alle ingrediënten om in welvaart en welzijn tot een leefbare aarde te komen zijn immers al aanwezig. Maar hoe zetten we die kennis in? Dat is ondernemen met impact. En het is Arko’s missie om jou daarbij te helpen."