Bas Kodden

Hoogleraar Leiderschap & Managementontwikkeling | Nyenrode Business Universiteit

Prof. Dr. Mr. Bas Kodden is éen van Nederlands meest gevraagde trainers in leiderschap en verandering. Hij verzorgt zowel nationaal als internationaal lezingen op het gebied van leiderschap en bevlogenheid. Hij is als hoogleraar Leiderschap & Managementontwikkeling verbonden aan Nyenrode Business Universiteit.

Hij schreef meer dan 100 artikelen en boeken over leiderschap, ondernemerschap en persoonlijk ontwikkeling, waaronder internationaal gepubliceerde bestsellerboeken als Word een HELD en De Kunst van Duurzaam Presteren. Voor zijn academische carrière was Bas bijna zijn gehele leven ondernemer en bouwde hij vanuit zijn eigen woonkamer diverse bedrijven op tot organisaties met vele tientallen medewerkers. Alle lezingen zijn gebaseerd op zijn ondernemerservaringen, wetenschappelijke onderzoeken en zijn bestsellerboeken. 

Sessie Bas Kodden
Waarom blijft de ene organisatie succesvol, terwijl anderen uiteenvallen en verdwijnen? Waarom weet die ene persoon zijn succes te herhalen, terwijl eigenlijk niemand dat verwachtte? Het geheim van winnende personen en teams blijkt te zitten in de combinatie van slechts enkele prestatiekenmerken, waar – vreemd genoeg – veel organisaties juist niet op selecteren en bouwen.