Henry Robben

Hoogleraar Marketing | Nyenrode Business Universiteit

Prof. dr. Henry Robben is hoogleraar marketing aan Nyenrode Business Universiteit. Hij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Marketing & Supply Chain Management. Zijn onderzoeksinteresses omvatten strategische marketing, innovatiemanagement en de ontwikkeling van nieuwe producten. Hij heeft over deze en andere onderwerpen gepubliceerd in tijdschriften zoals het International Journal of Research in Marketing, het Journal of Product Innovation Management, het Journal of Strategic Marketing, en R&D Management.

Eerder bekleedde hij functies aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Universiteit van Tilburg, de Technische Universiteit Delft en de TIAS School for Business and Society. Hij was gasthoogleraar aan de Utrecht University School of Economics.

Robben is co-auteur van verschillende boeken, waaronder Visionaire Marketing (met Rudy Moenaert), Strategisch denken in marketing (met Rudy Moenaert), Marketingmanagement: De Essentie (met Philip Kotler, Kevin Lane Keller en Maggie Geuens), Marketing Strategy and Organisation (met Rudy Moenaert en Peter Gouw) en The Customer Leader met Rudy Moenaert en Michael Antioco. Hij verzorgt onderwijs over (digitale) marketingstrategie en innovatiemanagement binnen de academische en executive programma’s.

De drie kerncompetenties van de marketeer in de 21ste eeuw

Marketing… we zijn er elke dag mee bezig. Of je nu handelt als (marketing-)professional, klant, bepaler, gebruiker, betaler, en of je het over B2B of B2C of over diensten, ervaringen of producten hebt, marketing is voor ons allen als water voor een vis: het is overal. Maar hoe word en blijf je nu als marketingprofessional die marketeer om wie iedereen zit te springen? Door drie kerncompetenties te ontwikkelen, namelijk het verbinden van alle stakeholders, het ontdekken van nieuwe mogelijkheden en het leiden van je mensen en klanten naar de plek waar ze willen zijn.