Rennie Rijpma

Hoofdredacteur | AD

Rennie Rijpma (51) is hoofdredacteur van het AD.  Ze werkt al ruim 25 jaar in de journalistiek. Ze begon als verslaggever in Friesland, werkte jarenlang als verslaggever en leidinggevende bij het ANP. Sinds 2012 werkt ze in Rotterdam bij het AD. De laatste jaren hield ze zich vooral bezig met de digitalisering van het nieuwsmerk. Met AD.nl worden dagelijks ruim 3 miljoen gebruikers bereikt, daarnaast is het  AD is de grootste krant in de Randstad.

Keynote: Waarheid of Waarde

Waarheid of waarde? De journalist en de marketeer spreken een andere taal. Juist daarom is het bijzonder dat ik als hoofdredacteur van het AD op de CMO-day mag spreken. De organisatie wil graag een brug slaan. Laat mij dan die brug vanaf de andere kant bouwen.

De journalistiek is bepalend in het beeld dat mensen van hun omgeving en de wereld hebben. Het AD is daarin dagelijks een factor van betekenis voor miljoenen mensen in Nederland. Dat brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Over hoe we die rol dagelijks spelen en kunnen bouwen aan constructieve journalistiek, wat we kunnen leren van marketeers en wat marketeers kunnen leren van onze journalisten, vertel ik graag in de stad waar alles draait om opbouwen.