Roanne van Voorst

Futures-anthropologist | HATCH

Roanne van Voorst is onderzoeker, schrijver, journalist, (Tedx) spreker en universitair docent. Haar boeken en artikelen zijn vertaald in verschillende talen en worden internationaal gepubliceerd. Als ‘antropoloog van de toekomst’ richt haar onderzoek zich op wat een duurzame en wenselijke toekomst van onze wereld zou kunnen zijn.

Daarbij denkt ze vooral na over wat ze ‘duurzame menselijkheid’ noemt: hoe houden we hoop in een tijdperk dat wordt gekenmerkt door klimaatveranderingen en ‘fake news’? Wat houdt ons menselijk, in tijden van robotisering? Zullen we straks verliefd worden op robots, dineren met avatars, en onze werktaken overlaten aan algoritmes? Wat is daarvan het effect op onze samenleving, en op ons individueel geluk en welzijn? En welke vaardigheden moeten we onszelf en onze aanleren, om ook in een hoogtechnologische toekomst menselijk en professioneel succesvol te blijven?

Sessie Roanne van Voorst
Hoe ziet de nabije toekomst eruit? Hoe zal de samenleving over 5, 10 of 20 jaar veranderen? Wat zijn maatschappelijke trends en uitdagingen die we tegen gaan komen op ons werk, en in de rest van ons leven, en hoe zullen deze trends de mensheid en de samenleving beïnvloeden?