CMO Award

CMO of the Year

Adformatie kiest jaarlijks samen met een kundige en kritische vakjury de CMO of the Year en een aanstormend talent, de Future CMO of the Year. Naast de CMO Community wordt ook lezers van Adformatie gevraagd CMO’s en marketing directeuren uit hun netwerk te kandideren die dit jaar een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd.

Het doel van de CMO of the Year Award is om vernieuwende en inspirerende marketingdirecteuren, die een duidelijke impact op de organisatie hebben, in de spotlight te zetten en erkenning te geven voor het werk dat zij doen. Het gaat om CMO’s die met hun marketingbeleid innovatieve methoden, vormen en samenwerkingsverbanden introduceren. En hiermee effect sorteren, impact maken en hun omgeving inspireren, zowel intern als extern.

De vakjury voor CMO of the Year bestaat uit:

CMO Rabobank / CMO of the Year 2022
CMO Rabobank / CMO of the Year 2022
Beate van Dongen Crombags
(partner customer experience & digital transformation EY)
Beate van Dongen Crombags
(partner customer experience & digital transformation EY)
Edgar Molenaars(partner customer & brand advisory KPMG)
Edgar Molenaars
(partner customer & brand advisory KPMG)
Monique Brand Flu
(oprichter The Customer Excellence Company / Bestuur PIM)
Monique Brand Flu
(oprichter The Customer Excellence Company / Bestuur PIM)
John Olivieira(uitgever Oneworld/kroonlid Raad van Cultuur/voorzitter FARE netwerk)
John Olivieira
(uitgever Oneworld/kroonlid Raad van Cultuur/voorzitter FARE netwerk)
Susanne van Nierop(hoofredacteur Adformatie)
Susanne van Nierop
(hoofredacteur Adformatie)

Criteria CMO of the Year:

  • Leiderschap & Persoonlijkheid: de CMO of marketingdirecteur heeft een duidelijke visie op de marketingstrategie en op de marketingorganisatie. Hij/zij weet dit uitdragen en daarmee interne en externe stakeholders te inspireren.
  • Vernieuwing: de marketingdirecteur is een vernieuwend denker die zijn of haar marketingbeleid baseert op innovatieve methoden, ideeën, instrumenten, technologie en/of samenwerkingsvormen.
  • Succes: het vernieuwende en inspirerende marketingbeleid heeft een aantoonbare positieve impact hebben op de organisatiedoelstellingen en kan worden onderbouwd met verschillende metrics vanuit de customer journey.
  • Purpose & visie: de CMO/marketingdirecteur heeft een duidelijke visie op de rol van marketing, de toekomst ervan en de bredere maatschappelijke context waarin het vak zich beweegt.

CMO’s en marketingdirecteuren die hun standplaats in Nederland hebben en langer dan een jaar hun rol vervullen kunnen meedingen naar de titel. Naast de CMO Community wordt ook lezers van Adformatie gevraagd CMO’s en marketing directeuren uit hun netwerk te kandideren die dit jaar een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. 

De vakjury voor Future CMO of the Year bestaat uit:

Cherille Rookmaker
Consultant Result Recruitment
Cherille Rookmaker
Consultant Result Recruitment
Yvonne Nassar
(hoofd marketing & communicatie Van Gogh Museum)
Yvonne Nassar
(hoofd marketing & communicatie Van Gogh Museum)
Erik Hoogenhout(Director business development marketing & operations CMS)
Erik Hoogenhout
(Director business development marketing & operations CMS)
Leroy Niemel
(mede-oprichter/managing director Amaru)
Leroy Niemel
(mede-oprichter/managing director Amaru)
Susanne van Nierop(hoofredacteur Adformatie)
Susanne van Nierop
(hoofredacteur Adformatie)

Criteria Future CMO of the Year

De Future CMO of the Year is niet ouder dan 28 jaar, maar weet desondanks indruk te maken in het marketingvak. Door een originele visie, een creatieve aanpak en/of door doorzettingsvermogen waardoor er aantoonbaar resultaat is gerealiseerd. Is er een nieuwe doelgroep aangeboord? Een nieuwe dienst bedacht? Een businesscase neergezet waardoor ze zelfs hogerop in de organisatie nieuwsgierig werden? We zijn op zoek naar de talenten die vandaag het verschil maken en morgen het marketingroer kunnen overnemen.

Criteria:

  • Vernieuwing: de marketeer heeft het afgelopen jaar het verschil weten te maken binnen de marketingorganisatie door dingen anders te doen
  • Succes: de vernieuwing heeft een aantoonbare positieve impact gehad op een van de marketingdoelstellingen en dit kan worden onderbouwd.
  • Visie: heeft een visie op de rol van marketing en de toekomst ervan en deelt deze met collega’s en/of vakgenoten. Hij/zij heeft een creatieve manier van presenteren.

 

Kandidaten CMO of the Year en Future CMO of the Year kunnen tot en met 28 februari worden voorgedragen.

Daarna gaat de jury tijden twee verschillende sessies aan de slag met dossiers die over de kandidaten worden samengesteld op basis van vragenlijsten, interviews en – in de eindfase – presentaties.

CMO of the Year 2022

Dorkas Koenen – Rabobank

Beeldimpressie CMO Day 2022


Hoofdpartner(s):

Key Partner(s):