Diederik Gommers
Diederik Gommers is hoogleraar IC geneeskunde, voorzitter van de Nederlandse Vereniging Intensive Care en spreker. Tijdens de coronacrisis neemt Gommers als specialist deel aan het Outbreak Management Team. Hij adviseert het kabinet over de volksgezondheidsmaatregelen om de verspreiding van Covid-19 terug te dringen. Diederik wordt al snel een bekende persoonlijkheid door zijn optredens in talkshows en interviews in de landelijke pers, waarin hij spreekt over dit onderwerp. Hij is expert op het gebied van zorg, wetenschap en leiderschap.
Leiderschap tijdens een pandemie
Diederik Gommers was OMT-lid en intensivist die nauw betrokken was bij de aanpak van Covid. In zijn rol als voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Intensivisten nam hij zijn collega’s mee op sleeptouw, gaf hij uitleg aan de Nederlanders maar bovendien ontdekte hij social media. In zijn presentatie geeft hij een inzage in de diverse keuze’s: wat ging goed en wat moet anders.

Rennie Rijpma
Rennie Rijpma (51) is hoofdredacteur van het AD. Ze werkt al ruim 25 jaar in de journalistiek. Ze begon als verslaggever in Friesland, werkte jarenlang als verslaggever en leidinggevende bij het ANP. Sinds 2012 werkt ze in Rotterdam bij het AD. De laatste jaren hield ze zich vooral bezig met de digitalisering van het nieuwsmerk. Met AD.nl worden dagelijks ruim 3 miljoen gebruikers bereikt, daarnaast is het AD is de grootste krant in de Randstad.
Keynote: Waarheid of Waarde
Waarheid of waarde? De journalist en de marketeer spreken een andere taal. Juist daarom is het bijzonder dat ik als hoofdredacteur van het AD op de CMO-day mag spreken. De organisatie wil graag een brug slaan. Laat mij dan die brug vanaf de andere kant bouwen.
De journalistiek is bepalend in het beeld dat mensen van hun omgeving en de wereld hebben. Het AD is daarin dagelijks een factor van betekenis voor miljoenen mensen in Nederland. Dat brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Over hoe we die rol dagelijks spelen en kunnen bouwen aan constructieve journalistiek, wat we kunnen leren van marketeers en wat marketeers kunnen leren van onze journalisten, vertel ik graag in de stad waar alles draait om opbouwen.

Serge Steijn
Serge Steijn (51) is leiderschap coach en trainer. In het verleden was hij oprichter en CEO van reclamebureau Doom&Dickson, dat Bureau van het Jaar werd en uiteindelijk werd verkocht aan TBWA/. Daarna woonde en werkte hij als fotograaf in Mexico en in Argentinië. Nu coacht hij al jaren leiders en teams in binnen- en buitenland om het beste uit zichzelf te halen. Sind een jaar is hij partner bij Sterke Leiders dat zich specifiek richt op leiderschap in marketingcommunicatie en media.
Serge zal tijdens CMO Day een inspirerende sessie verzorgen met als motto: ‘Creatief leiderschap is dansen met onzekerheid’

Karin van de Braak
Karin van de Braak (47) is manager Marketing Communications van Havenbedrijf Rotterdam. Verantwoordelijk voor B2B marketingcommunicatie, branding en de online strategie. Samen met een team van 15 professionals werkt Karin aan de positionering en concurrentiepositie van haven in binnen-en buitenland. Onder haar verantwoordelijkheid vallen het marketingcommunicatie- en online team. Voor haar huidige baan werkte Karin 14 jaar in verschillende marketingfuncties bij Procter & Gamble, UNICEF Nederland en Erasmus Universiteit Rotterdam. In deze laatste rol hield zij zich onder meer bezig met het creëren van merkalliantie Rotterdam Make It Happen.
Positionering van de haven van de toekomst
De haven van Rotterdam levert een grote bijdrage aan de Nederlandse economie. Daarnaast wordt het succes van de haven ook bepaald door oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken als CO2 reductie en werkgelegenheid.
In een wereld die razendsnel verandert, werkt het Havenbedrijf samen met partners aan een toekomstbestendige haven. Sneller verduurzamen is hierin een belangrijk speerpunt. Welke rol speelt positionering en marketing hierin? Hoe kom je tot een geloofwaardige propositie? En tegen welke uitdagingen loop je aan?

Rudy van Belkom
Rudy spreekt en schrijft over de impact van technologie op onze samenleving. De vraag is volgens hem niet welke toekomst we krijgen, maar welke toekomst we willen. In de afgelopen jaren maakte hij met zijn toekomstverkenningen de nodige impact. Denk bijvoorbeeld aan zijn onderzoek naar de toekomst van de democratie. Binnen dit onderzoek ontwikkelde hij onder andere de Technologie Kieswijzer, een speciale stemhulp over tech-gerelateerde onderwerpen zoals privacy, nepnieuws en de macht van Big Tech. Deze inzichten vormden de basis voor zijn nieuwe boek: ‘Alive and Clicking: Er is hoop voor de democratie’. Eerder onderzocht hij namens STT de toekomst van artificiële intelligentie (AI). Binnen dit onderzoek bracht hij drie publicaties uit (waaronder ‘AI heeft geen stekker meer’) en ontwikkelde hij een Ethisch Ontwerpspel voor AI (‘Ethics Inc.’). Momenteel doet hij namens STT onderzoek naar de impact van technologie op de toekomst van de democratie.
Sessie: Verken de toekomst!
De wereld om ons heen verandert in een rap tempo. Het is daarom belangrijk om naar de toekomst te kijken. Maar hoe doe je dat precies? En hoe vertaal je deze inzichten naar de werkvloer? Rudy van Belkom gaat in op de kunst van het vooruitkijken en biedt tools waarmee uw organisatie en medewerkers aan de slag kunnen met de toekomst.

Rosella Passier
Rosella Passier (42) is bij de KNVB verantwoordelijk voor het Marketing team van de KNVB.
Zij heeft als experience marketeer bij de Efteling, Sanoma en Libéma jarenlange ervaring opgebouwd in de leisure- en entertainmentbranche. In haar huidige marketing rol bij de KNVB is zij met haar team verantwoordelijk voor de branding en positionering van de Oranje teams en het Amateurvoetbal met als doel zoveel voetballers, liefhebbers en fans voor Oranje.
Straight forward – Oranje Fan experience
Hoe straight forward is de marketing voor Oranje? Afgelopen WK in Qatar was uitdagend. Welke marketing lessen zijn er geleerd en hoe straight forward kijkt de KNVB naar de marketing voor Oranje en haar fan experience? En wat betekent dit voor haar maatschappelijke rol en thema’s als inclusie en diversiteit?

Henry Robben
Prof. dr. Henry Robben is hoogleraar marketing aan Nyenrode Business Universiteit. Hij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Marketing & Supply Chain Management. Zijn onderzoeksinteresses omvatten strategische marketing, innovatiemanagement en de ontwikkeling van nieuwe producten. Hij heeft over deze en andere onderwerpen gepubliceerd in tijdschriften zoals het International Journal of Research in Marketing, het Journal of Product Innovation Management, het Journal of Strategic Marketing, en R&D Management.
Eerder bekleedde hij functies aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Universiteit van Tilburg, de Technische Universiteit Delft en de TIAS School for Business and Society. Hij was gasthoogleraar aan de Utrecht University School of Economics.
Robben is co-auteur van verschillende boeken, waaronder Visionaire Marketing (met Rudy Moenaert), Strategisch denken in marketing (met Rudy Moenaert), Marketingmanagement: De Essentie (met Philip Kotler, Kevin Lane Keller en Maggie Geuens), Marketing Strategy and Organisation (met Rudy Moenaert en Peter Gouw) en The Customer Leader met Rudy Moenaert en Michael Antioco. Hij verzorgt onderwijs over (digitale) marketingstrategie en innovatiemanagement binnen de academische en executive programma’s.
De drie kerncompetenties van de marketeer in de 21ste eeuw
Marketing… we zijn er elke dag mee bezig. Of je nu handelt als (marketing-)professional, klant, bepaler, gebruiker, betaler, en of je het over B2B of B2C of over diensten, ervaringen of producten hebt, marketing is voor ons allen als water voor een vis: het is overal. Maar hoe word en blijf je nu als marketingprofessional die marketeer om wie iedereen zit te springen? Door drie kerncompetenties te ontwikkelen, namelijk het verbinden van alle stakeholders, het ontdekken van nieuwe mogelijkheden en het leiden van je mensen en klanten naar de plek waar ze willen zijn.

Esther Slegtenhorst – van Spronsen
Na haar marketing communicatie opleiding en werk binnen verschillende mediakanalen startte Esther Slegtenhorst- van Spronsen haar marketing loopbaan al vroeg bij Unilever. De afgelopen 25 jaar werkte zij in verschillende marketing posities; van global tot lokaal als ook binnen verschillende productcategorieën van voeding tot aan persoonlijke verzorging. Sinds 2020 is Esther eindverantwoordelijk voor de marketing van Unilever ’s Nederlandse voedingsmerken, zoals onder andere Unox, Calve en Conimex. Haar persoonlijk drijfveer is om merken toekomst klaar te maken, zowel vanuit de merkpositionering als ook maatschappelijke verantwoordelijkheid & duurzaamheid. Tijdens de CMO dag deelt Esther de valkuilen die hierbij gepaard kunnen gaan aan de hand van concrete voorbeelden vanuit het transitiewerk voor Nederlands nr1 voedingsmerk Unox.

Susanne van Nierop
Susanne van Nierop is Content Director bij Adformatie, en al jaren ervaren in het marcom- en mediavak. Daarnaast is ze jurylid bij verschillende creatieve en bureau-awards.

Corinne Hamming
Corinne Hamming is als community manager verantwoordelijk voor de CMO Suite en Community binnen Sijthoff Media en Adformatie. Ze heeft bij verschillende (media)organisaties ruime ervaring opgedaan op het vlak van o.a. strategische partnerships en het bouwen van communities/ netwerken.
